Koud Serveren Open Air, toegang gratis
Koud Serveren Open Air

De line-up van koud serveren open air 2018

Music'scool

(Mainstage 12:00 - 14:00)

Music'Scool heeft dit jaar een set van 2 uur ter beschikking gekregen om nieuwe talenten, leerlingen en startende bands te laten optreden op het grote hoofdpodium van Koud Serveren Open Air. Laat je verrassen en kom kijken tussen 12 en 2 uur. Dit jaar LAY'S ANGELS en DAMAGE CONTROL.

Reply To All

Reply To All

(Mainstage 14:30 - 15:30)

Reply to All(ctrl+shift+r), het beestje kan maar een naam hebben, al hoefden deze doorgewinterde rockers over de bandnaam niet lang na te denken; het zegt iets over het mailgedrag van één van de bandleden............

Maar waar begon het?

Na het einde van DSB, en een sabbatical van een paar jaar besloten Jasper (gitaar), Jaco (bas) en Peter (drums) voorjaar 2014 de wapens uit het vet te halen om weer aan een repertoire te bouwen. Medio 2015 dienden Maus (zang) en Kees (gitaar) zich aan. Zij waren zojuist gestopt met B-Ruder, en hadden bij gelegenheid met Jasper en Jaco in een tribute festival samen op het podium gestaan. Hier werd de basis gelegd voor een nieuwe band met supervette rockcovers.

Rockcovers in de breedste zin van het woord: de 70’s, 80’s, 90’s en 00’s komen voorbij in alle lagen van het genre. Van Boston tot Motörhead; van Beth Hart tot Audioslave.

Eind december 2015 werd een succesvolle try-out gedaan in Oosterhout, en Reply To All was een feit.

Er is geen weg meer terug: Rockin’ All Over The World, maar voorlopig in Midden-Brabant…..

Edjahcation

Edjahcation

(Mainstage 16:00 - 17:00)

Edjahcation is een reggaeband met een eigen repertoire. De 6 mans formatie speelt nummers als Rumours, Conscious Man en Reggae Music. Ze maken reggae om het publiek te laten dansen, feesten en vrij te voelen maar  brengen soms ook een serieuze boodschap. De oplettende bezoeker zag deze band ook in 2017 op het buitenpodium, echter verregende het gehele optreden en daarom zijn ze dit jaar terug maar dan binnen in de tent om de temperatuur tot een hoogtepunt te laten stijgen. Jah Man!!!!

https://www.facebook.com/edjahcation.reggae/

Staxcats

Staxcats

(Mainstage 17:30 - 18:30)

Deze vijfkoppige brabantse band krijgt je ieder nummer opnieuw aan het swingen, gedreven door de fenomenale stem van zangeres Lucie Kruijsse. Marco van Lieshout verzorgt de authentieke gitaarsound onder meer gebaseerd op Steve Cropper, begeleider van o.a. Otis Redding. Naamgever en fundament van deze soulband is de Engelse bassist Phil Leonard. Degelijk, betrouwbaar en met de enige ware soul-groove. De benjamin in het geheel is Hammond-speler Maurice Dannenberg. Zijn sobere, swingende speelstijl laat deze band zweven. En drummer Erwin Werkers zet de koers uit waarmee de StaxCats je meeneemt naar de beste muziek die er in de sixties is gemaakt.

Koud Serveren

Koud Serveren

(Mainstage 19:00 - 20:30)

Koud Serveren ontwikkelt zich razendsnel tot publiekstrekker en heeft met zijn brede repertoire de hele zaal al snel voor zich gewonnen. In 2018 stond Koud Serveren ook al op het Kaatsheuvelse pleinfestival op de zondagmiddag als publiekstrekker. Het gaat goed met de gastheren en vrouw van dit gezellige festival. Laat je anderhalf uur meeslepen met de meezingers en meedansers.


http://www.koudserveren.nl

Alides Hidding & Band

Alides Hidding & Band

(Mainstage 21:00 - 22:30)

Dit jaar een zal Alides Hidding en zijn band alle 40 plussers laten genieten van de jaren 80 Op Koud Serveren Open Air!

Met de band “Time Bandits” schoot Alides Hidding in de tachtiger jaren naar een grote hoogte in de popwereld. Deze nederlandse band liet nationaal en internationaal van zich horen. In 1981 scoorden de Time Bandits een grote danshit met “Live it Up”, dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam. In 1983 bereikt het nummer “I’m Specialized In You” de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en het vijfvoudige in Frankrijk. Ook de daarop volgende single “Listen To The Man With The Golden Voice” haalt de top 10.

In oktober 1983 haalt de single “I’m Only Shooting Love” de top 10. Ook internationaal breekt de band door. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australië. De Time Bandits vertrekken op tournee naar Australië en Nieuw-Zeeland. In 1984 bereikt de single “Reach Out” de top 40 en in 1985 werd een hit gescoord met “Endless Road”. Tussendoor vertrekt Alides naar de Verenigde Staten waar hij op uitnodiging van de zeer talentvolle Dan Hartman nummers gaat schrijven.

 

De band bestaat uit:

Alides Hidding, Marco van der Velden, Bart Boonen, Leon Groeneveld en Frans Damen.

Present Danger

Present Danger

(Mainstage 23:00 - 00:30)

Present Danger sluit dit jaar voor de derde keer het Koud Serveren Open Air festival af. Na 2 succesvolle shows op dit festival gaan we dit jaar voor scheepsrecht.

Present Danger speelt op Koud Serveren Open Air een mix van eigen nummers en de Metallica Tribute.

Met de start in 2005 is Present Danger in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Metallica tributes van de Benelux en Duitsland. Present Danger weet onder leiding van gitaarvirtuoos en leadzanger Thijs de Jong een ongelooflijk hoog niveau te halen. Dit in combinatie met passie, nauwkeurige sounds en een sterke podiumpresentatie heeft de band zich via indrukwekkende optredens op gerenommeerde festivals en poppodia opgewerkt tot één van de toonaangevende acts in het tribute-circuit. Op 14 april staan ze op één van de podia in Silverdome voor de 2e editie van Silverdome Legends of Rock Festival 2018 EN voor de tweede keer was Present Danger één van de metalbands die op GRASPOP speelde in 2018.